DiNo's DogSearch 

Speur - en zoekteam bij vermiste honden

Wie zijn wij?

In maart 2023 bestaan we uit een team van 3 instructrices. We tellen in totaal 17 speurhondengeleiders en 20 speurhonden, waarvan enkelen nog in opleiding zijn dus nog niet inzetbaar. 

Onze speurhonden en geleiders zijn inzetbaar in Limburg, Noord-Brabant, Belgisch Limburg en Belgisch Brabant. Bij uitzondering en in overleg gaan wij soms naar andere regio's.

De speurhonden en geleiders worden wekelijks getraind in verschillende omgevingen en alle mogelijke scenario’s. Dit is om de focus erin te houden bij zowel de speurhonden als geleiders. Ook zijn de trainingen belangrijk voor de speurhonden, zodat ze geregeld een neus aan neus hebben en hierdoor plezier behouden in het speurwerk. 

Onze geleiders en speurhonden worden pas ingezet wanneer zij 100% hun hond goed kunnen lezen. Naast de praktijklessen besteden wij ook veel aandacht aan theorie, zodat de geleiders goed ingelicht zijn en de baasjes van vermiste honden optimale steun kunnen bieden. 

Daarnaast wordt er bij ons veel aandacht besteed aan de samenwerking en teamspirit, waardoor we een enorm hecht team zijn dat goed op elkaar ingespeeld is.