DiNo's DogSearch 

Speur - en zoekteam bij vermiste honden

Hoe gaan wij te werk?

Op het moment dat u contact met ons opneemt, nemen wij alles met u door over wanneer, waar en hoe uw hond vermist is geraakt, of er recente zichtmeldingen zijn en of u al een zoekteam heeft ingeschakeld.

U krijgt rustig uitgelegd hoe u een geurbron veilig kunt stellen. Een geurbron is bijvoorbeeld een deken, speeltje, halsband, tuig, enz. Zolang het maar een stof betreft waar de geur van uw hond in kan blijven zitten.

Daarnaast geven we u alvast adviezen om de kans tot thuiskomst te vergroten.

Vervolgens zetten we de speuraanvraag uit binnen ons team en laten u z.s.m. weten (binnen 30-60 minuten) of iemand u kan ondersteunen vanuit ons team. Deze speurhondengeleider zal contact met u opnemen om een tijd en locatie af te spreken en de reiskosten met u door te nemen.

Wanneer wij geen speurhond beschikbaar hebben, zullen wij u doorverwijzen naar één van de andere speurders. Op het moment dat uw hond als vermist is aangemeld bij het zoekteam van "Waar is onze Angel?", heeft u van hen per e-mail een speurderslijst ontvangen.

Op de afgesproken locatie onderzoeken we de omgeving (soms is dit al met een kaart van te voren gedaan), we maken indien mogelijk meerdere geurbronnen, alvorens we de speurhond “aan zetten”.

Meestal vragen wij u om mee te lopen als de speurhond op zoek gaat naar uw hond. Dit doen we omdat u dan direct in de buurt bent om uw hond te lokken, voor het geval wij deze vinden tijdens het speuren.

Als onze speurhonden geleider klaar is met speuren, zal deze zijn/haar bevindingen met u bespreken. Tevens krijgt u van ons een speurverslag wat ook met het betreffende zoekteam zal worden gedeeld.

Speuren kan leiden tot het vinden van uw vermiste hond, maar kan ook leiden tot een “verwijzing” van een gebied waar uw hond zich bevindt en/of welke richting uw vermiste hond is opgegaan. Speuren is dus geen 100 % garantie tot direct succes van het vinden van uw vermiste hond, maar is absoluut van toegevoegde waarde voor het vinden/lokaliseren van uw hond.

Afhankelijk van de situatie kan eenzelfde speurhond meerdere keren komen of wordt geadviseerd om een andere speurhond in te zetten.